Bouwkundige keuring Hoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hoorn inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Hoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hoorn onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoorn plannen

Heel snel meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hoorn.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hoorn

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hoorn (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €335 en €415. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hoorn.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Appartement94 m2280 – €330
Rijtjeshuis119 m2€360 – €380
Hoekpand134 m2€400 – €435
Twee onder één kap169 m2€470 – €495
Landhuis194 m2€530 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoorn die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Lies, Formerum, Landerum, Striep en Midsland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoorn-8896

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Hoorn analyseert een onpartijdige specialist het gebouw. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Hoorn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Terschelling maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie