Bouwkundige keuring Steenwijkerwold

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Steenwijkerwold laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Steenwijkerwold.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Steenwijkerwold benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steenwijkerwold regelen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Steenwijkerwold.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Steenwijkerwold

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Steenwijkerwold (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €475. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Steenwijkerwold.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Appartement82 m2300 – €310
Rijtjeshuis100 m2€345 – €365
Kopwoning149 m2€405 – €445
Twee onder één kap161 m2€465 – €485
Vrijstaand190 m2€520 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steenwijkerwold die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Marijenkampen, Willemsoord, De Pol, Baars en Witte Paarden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steenwijkerwold-8341

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Steenwijkerwold bekijkt een onafhankelijk partij de woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Steenwijkerwold). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Steenwijkerland loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie