Bouwkundige keuring Grou

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Grou laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Grou.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Grou bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grou plannen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Grou.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Grou

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Grou en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €370. De totaalprijs bestaat uit een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Grou.

Soort woningGrootteGemiddelde tarief
Studio95 m2300 – €320
Tussenwoning111 m2€340 – €375
Hoekhuis133 m2€425 – €440
2-onder-1 kap168 m2€450 – €505
Villa183 m2€505 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grou die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Oosterend, Hoorn, Lies, Formerum en Landerum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grou-9001

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Grou checkt een neutrale specialist het gebouw. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Grou). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie