Bouwkundige keuring Oldeberkoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oldeberkoop laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oldeberkoop.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oldeberkoop onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldeberkoop plannen

Op korte termijn een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Oldeberkoop.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oldeberkoop

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oldeberkoop (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €485. De prijs bestaat uit diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oldeberkoop.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartement83 m2285 – €315
Rijtjeshuis108 m2€355 – €380
Hoekpand138 m2€425 – €440
2-onder-1 kap154 m2€465 – €505
Villa175 m2€525 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oldeberkoop die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Bontebok, Nieuwehorne, Oudehorne, Hoornsterzwaag en Jubbega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldeberkoop-8421

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oldeberkoop bekijkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oldeberkoop). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie