Bouwkundige keuring Oosterend

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterend uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder verzamelen wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oosterend.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oosterend controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de riolering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterend regelen

Behoefte aan een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oosterend.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oosterend

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterend en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €460. De totaalprijs hangt af van een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oosterend.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning90 m2285 – €315
Tussenwoning111 m2€360 – €390
Kopwoning146 m2€425 – €430
Twee onder één kap164 m2€465 – €505
Villa182 m2€520 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterend die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoorn, Lies, Formerum, Landerum en Striep.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterend-8897

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Oosterend bekijkt een neutrale expert het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oosterend). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Terschelling wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie