Bouwkundige keuring Warten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Warten regelen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Warten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Warten checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je inzicht in de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warten afspreken

Behoefte aan een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Warten.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Warten

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Warten en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €475. De totale prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Warten.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Etagewoning96 m2300 – €310
Rijwoning121 m2€335 – €370
Hoekpand131 m2€420 – €450
Geschakelde woning155 m2€475 – €495
Villa196 m2€510 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warten die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Grou, Oosterend, Hoorn, Lies en Formerum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warten-9003

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Warten onderzoekt een objectieve expert de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Warten). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie