Bouwkundige keuring Kerk Avezaath

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kerk Avezaath laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bieden wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kerk Avezaath.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kerk Avezaath benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kerk Avezaath uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kerk Avezaath.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kerk Avezaath

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kerk Avezaath (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €410. Het kostenplaatje hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kerk Avezaath.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Studio87 m2280 – €310
Tussenwoning109 m2€340 – €380
Hoekpand125 m2€400 – €450
2-onder-1 kap158 m2€450 – €490
Herenhuis178 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kerk Avezaath die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wadenoijen, Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kerk-avezaath-4017

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kerk Avezaath checkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kerk Avezaath). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Tiel loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie