Bouwkundige keuring Nijland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nijland laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nijland.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nijland controleert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijland laten uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook achterhaal je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nijland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nijland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijland (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €410. De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nijland.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Flatwoning86 m2285 – €305
Rijwoning118 m2€350 – €385
Hoekwoning137 m2€400 – €445
2-onder-1 kap163 m2€455 – €490
Herenhuis194 m2€530 – €555
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Breezanddijk, Tjerkwerd, Dedgum, Parrega en Hieslum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijland-8771

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nijland analyseert een objectieve deskundige de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nijland). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie