Bouwkundige keuring Schiermonnikoog

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Schiermonnikoog uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Schiermonnikoog.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Schiermonnikoog benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schiermonnikoog plannen

Direct duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Schiermonnikoog.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Schiermonnikoog

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Schiermonnikoog (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €405. De prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Schiermonnikoog.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning97 m2285 – €315
Rijtjeshuis110 m2€345 – €365
Hoekpand142 m2€400 – €450
Geschakelde woning154 m2€465 – €485
Landhuis183 m2€525 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schiermonnikoog die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden en Vlieland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schiermonnikoog-9166

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Schiermonnikoog onderzoekt een onafhankelijk specialist het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Schiermonnikoog). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Schiermonnikoog wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie