Bouwkundige keuring Spannum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Spannum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Spannum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Spannum checkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spannum inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Zo krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Spannum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Spannum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Spannum (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Spannum.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Studio90 m2285 – €315
Tussenwoning113 m2€335 – €375
Hoekhuis128 m2€405 – €445
Twee onder één kap170 m2€470 – €500
Villa197 m2€515 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spannum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wjelsryp, Baaium, Easterlittens, Baard en Leons.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spannum-8843

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Spannum checkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Spannum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Waadhoeke bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie