Bouwkundige keuring Kortehemmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kortehemmen regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kortehemmen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kortehemmen bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kortehemmen regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Kortehemmen.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kortehemmen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kortehemmen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €445. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kortehemmen.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning82 m2295 – €320
Tussenwoning107 m2€340 – €380
Kopwoning126 m2€415 – €445
2-onder-1 kap171 m2€460 – €495
Landhuis200 m2€510 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kortehemmen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Drachten-Azeven, Drachten, Wânswert, Jislum en Lichtaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kortehemmen-9211

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Kortehemmen analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kortehemmen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Smallingerland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie