Bouwkundige keuring Olst-Wijhe

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Olst-Wijhe laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Olst-Wijhe.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Olst-Wijhe onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Olst-Wijhe uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Ook achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Olst-Wijhe.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Olst-Wijhe

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Olst-Wijhe (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €330 en €385. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Olst-Wijhe.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Appartementje87 m2285 – €315
Tussenwoning105 m2€360 – €375
Kopwoning135 m2€415 – €430
Twee onder één kap151 m2€450 – €480
Landhuis195 m2€520 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Olst-Wijhe die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Raalte, Oldebroek, Elburg, Nunspeet en Zwartewaterland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-olst-wijhe-8130

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Olst-Wijhe onderzoekt een onpartijdige specialist het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Olst-Wijhe). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Olst-Wijhe loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Welsum
 • Bouwkundige keuring Marle
 • Bouwkundige keuring Olst
 • Bouwkundige keuring Wesepe
 • Bouwkundige keuring Wijhe
 • Plaats een reactie