Bouwkundige keuring Buggenum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Buggenum uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je praktische info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Buggenum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Buggenum checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buggenum laten uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Buggenum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Buggenum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Buggenum (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je hier een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €430. Het kostenplaatje hangt af van meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Buggenum.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Etagewoning86 m2€300 – €315
Rijwoning114 m2€335 – €370
Kopwoning128 m2€425 – €445
Twee onder één kap155 m2€455 – €485
Villa199 m2€525 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buggenum die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick en Swalmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buggenum-6082

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Buggenum bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Buggenum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leudal loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie