Bouwkundige keuring Ell

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ell uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Ell.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ell checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ell uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ell.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ell

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ell en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €420. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ell.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning90 m2280 – €325
Rijwoning113 m2€360 – €375
Hoekhuis128 m2€420 – €440
Geschakelde woning171 m2€465 – €505
Landhuis196 m2€505 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ell die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Kessel, Maasbree, Baarlo, Helden en Egchel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ell-6011

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ell controleert een objectieve ingenieur het gebouw. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ell). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Leudal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie