Bouwkundige keuring Kessel

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kessel laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kessel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kessel bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kessel inplannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de riolering en en de staat van de CV-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Kessel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kessel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kessel (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €495. Het kostenplaatje hangt af van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kessel.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning81 m2295 – €325
Rijwoning104 m2€360 – €365
Hoekpand142 m2€420 – €430
Twee onder één kap174 m2€450 – €500
Herenhuis200 m2€520 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kessel die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Maasbree, Baarlo, Helden, Egchel en Beringe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kessel-5995

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Kessel bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kessel). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Peel en Maas wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie