Bouwkundige keuring Onstwedde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Onstwedde laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Onstwedde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Onstwedde benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Onstwedde plannen

Direct meer info over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Onstwedde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Onstwedde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Onstwedde en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €490. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Onstwedde.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio94 m2280 – €305
Rijwoning104 m2€360 – €375
Kopwoning146 m2€425 – €450
2-onder-1 kap174 m2€460 – €485
Landhuis185 m2€505 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Onstwedde die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Vledderveen, Mussel, Musselkanaal, Exloërveen en 1e Exloërmond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-onstwedde-9591

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Onstwedde analyseert een objectieve specialist het gebouw. Slim, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Onstwedde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Stadskanaal loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie