Bouwkundige keuring Hunsel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hunsel laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hunsel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hunsel inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hunsel plannen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hunsel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hunsel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hunsel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €420. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hunsel.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning78 m2280 – €325
Tussenwoning104 m2€345 – €385
Hoekwoning137 m2€410 – €430
2-onder-1 kap164 m2€470 – €505
Villa194 m2€515 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hunsel die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Haler, Ell, Kessel, Maasbree en Baarlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hunsel-6013

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Hunsel checkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hunsel). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Leudal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie