Bouwkundige keuring Eefde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Eefde inplannen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Eefde.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Eefde controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eefde uitvoeren

Heel snel inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Eefde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eefde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Eefde en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €490. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eefde.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Flatwoning83 m2275 – €310
Rijwoning123 m2€355 – €375
Hoekhuis132 m2€425 – €445
Twee onder één kap160 m2€465 – €505
Vrijstaand200 m2€510 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eefde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rietmolen, Neede, Rekken, Beltrum en Eibergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eefde-7211

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Eefde controleert een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Eefde). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Lochem wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie