Bouwkundige keuring Lochem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lochem inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Lochem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lochem onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lochem plannen

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lochem.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lochem

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lochem (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €430. De totale prijs wordt bepaald door allerlei facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lochem.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning95 m2275 – €330
Rijtjeshuis120 m2€350 – €390
Hoekwoning134 m2€415 – €445
Twee onder één kap170 m2€465 – €480
Landhuis184 m2€530 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lochem die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Bronckhorst, Zutphen, Berkelland, Oost Gelre en Aalten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lochem-7241

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Lochem checkt een neutrale partij het woonobject. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lochem). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Lochem wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Barchem
 • Bouwkundige keuring Laren
 • Bouwkundige keuring Eefde
 • Bouwkundige keuring Gorssel
 • Bouwkundige keuring Epse
 • Bouwkundige keuring Joppe
 • Bouwkundige keuring Kring van Dorth
 • Bouwkundige keuring Harfsen
 • Bouwkundige keuring Almen
 • Plaats een reactie