Bouwkundige keuring Gorssel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Gorssel uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Gorssel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gorssel benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gorssel plannen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan het dak, dakpannen of er houtrot is. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Gorssel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Gorssel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gorssel en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €280 en €490. Het prijskaartje bestaat uit diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gorssel.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement84 m2285 – €310
Rijwoning103 m2€355 – €385
Kopwoning142 m2€415 – €445
2-onder-1 kap169 m2€450 – €505
Vrijstaand177 m2€520 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gorssel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Eefde, Rietmolen, Neede, Rekken en Beltrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gorssel-7213

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Gorssel checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gorssel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Lochem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie