Bouwkundige keuring Soerendonk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Soerendonk laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Soerendonk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Soerendonk checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Soerendonk afspreken

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Soerendonk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Soerendonk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Soerendonk en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €390. De totale prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Soerendonk.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement80 m2275 – €320
Rijwoning100 m2€355 – €370
Hoekhuis130 m2€400 – €445
Twee onder één kap156 m2€465 – €485
Herenhuis199 m2€525 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Soerendonk die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Maarheeze, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel en Wessem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-soerendonk-6027

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Soerendonk bekijkt een neutrale expert het woonobject. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Soerendonk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Cranendonck loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie