Bouwkundige keuring Waspik

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Waspik uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Waspik.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Waspik bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waspik afspreken

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Waspik.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Waspik

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Waspik en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €425. De totale prijs is afhankelijk van diverse factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Waspik.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning78 m2280 – €325
Rijwoning108 m2€360 – €385
Kopwoning147 m2€400 – €430
Twee onder één kap154 m2€450 – €485
Landhuis183 m2€520 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Waspik die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout, Drunen en Riel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waspik-5165

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Waspik controleert een neutrale partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Waspik). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Waalwijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie