Bouwkundige keuring Jaarsveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Jaarsveld uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Jaarsveld.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Jaarsveld checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jaarsveld inplannen

Op korte termijn inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Jaarsveld.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Jaarsveld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Jaarsveld en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €470. De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Jaarsveld.

WoonobjectGrootteGeschatte tarieven
Appartement99 m2285 – €315
Tussenwoning111 m2€340 – €370
Hoekpand139 m2€425 – €430
Twee onder één kap167 m2€465 – €500
Landhuis176 m2€520 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jaarsveld die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg, Wijngaarden en Maasdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jaarsveld-3413

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Jaarsveld analyseert een neutrale specialist het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Jaarsveld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Lopik maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie