Bouwkundige keuring Oijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oijen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oijen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oijen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oijen laten uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oijen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oijen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oijen (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens staat in het document een kostenoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €465. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oijen.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning98 m2275 – €325
Rijtjeshuis117 m2€345 – €385
Kopwoning140 m2€410 – €430
Geschakelde woning161 m2€475 – €500
Vrijstaand186 m2€515 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oijen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Nuland, Nistelrode, Geffen, Haren en Heesch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oijen-5394

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Oijen bekijkt een neutrale expert de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oijen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Oss maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie