Bouwkundige keuring Nijlande

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijlande regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nijlande.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nijlande benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijlande regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nijlande.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nijlande

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijlande (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €280 en €405. Het kostenplaatje hangt af van verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nijlande.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Etagewoning88 m2275 – €325
Rijtjeshuis106 m2€335 – €385
Kopwoning142 m2€425 – €450
2-onder-1 kap171 m2€460 – €500
Landhuis200 m2€520 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijlande die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Rolde, Nooitgedacht, Marwijksoord, Papenvoort en Amen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijlande-9452

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Nijlande analyseert een onpartijdige partij de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nijlande). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Aa en Hunze bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie