Bouwkundige keuring Anevelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Anevelde inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site lees je meer aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Anevelde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Anevelde checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Anevelde laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Anevelde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Anevelde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Anevelde en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €270 en €475. De prijs is gebaseerd op verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Anevelde.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje78 m2300 – €320
Tussenwoning109 m2€340 – €375
Hoekpand134 m2€410 – €430
Geschakelde woning157 m2€465 – €495
Landhuis196 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Anevelde die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ane, Gramsbergen, De Krim, Holthone en Loozen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-anevelde-7785

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Anevelde analyseert een onpartijdige specialist het woonobject. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Anevelde). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hardenberg bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie