Bouwkundige keuring Bentelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bentelo uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bentelo.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bentelo bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bentelo inplannen

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Bentelo.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bentelo

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bentelo (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €310 en €385. De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bentelo.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning88 m2300 – €310
Rijtjeshuis111 m2€355 – €380
Hoekpand134 m2€425 – €430
Twee onder één kap171 m2€450 – €495
Vrijstaand194 m2€510 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bentelo die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Hengevelde, Ambt Delden, Delden, Diepenheim en Markelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bentelo-7497

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Bentelo bekijkt een objectieve deskundige de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bentelo). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Hof van Twente loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie