Bouwkundige keuring Hengevelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hengevelde inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hengevelde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hengevelde checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hengevelde regelen

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en of er lekkages zijn. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hengevelde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hengevelde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hengevelde (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een kostenberekening om het huis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €405. De totale prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hengevelde.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio93 m2295 – €315
Rijtjeshuis121 m2€360 – €365
Hoekwoning140 m2€410 – €450
Twee onder één kap164 m2€455 – €485
Villa199 m2€510 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hengevelde die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ambt Delden, Delden, Diepenheim, Markelo en Goor.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hengevelde-7496

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Hengevelde bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hengevelde). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Hof van Twente wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie