Bouwkundige keuring Glane

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Glane uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bekijk je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Glane.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Glane inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Glane laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Glane.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Glane

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Glane en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €330 en €490. De prijs wordt bepaald door diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Glane.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio91 m2295 – €320
Rijtjeshuis114 m2€345 – €375
Hoekhuis135 m2€405 – €440
Geschakelde woning170 m2€460 – €500
Vrijstaand180 m2€515 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Glane die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Deurningen, Bentelo, Hengevelde, Ambt Delden en Delden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-glane-7585

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Glane bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Glane). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Losser bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie