Bouwkundige keuring Deurningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Deurningen uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Deurningen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Deurningen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deurningen laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Deurningen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Deurningen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Deurningen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het object in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Deurningen.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Studio82 m2285 – €310
Rijtjeshuis122 m2€345 – €365
Hoekpand142 m2€425 – €440
Geschakelde woning165 m2€470 – €505
Landhuis190 m2€520 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Deurningen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Bentelo, Hengevelde, Ambt Delden, Delden en Diepenheim.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deurningen-7562

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Deurningen bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Deurningen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Dinkelland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie