Bouwkundige keuring t Veld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in t Veld regelen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in t Veld.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in t Veld onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Veld afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in t Veld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in t Veld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in t Veld (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een kostenindicatie om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €460. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in t Veld.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning92 m2295 – €315
Rijtjeshuis117 m2€340 – €365
Hoekhuis149 m2€405 – €430
2-onder-1 kap171 m2€465 – €495
Villa188 m2€510 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in t Veld die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel en Oudkarspel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-veld-1735

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in t Veld checkt een onafhankelijk partij het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in t Veld). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Hollands Kroon loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie