Bouwkundige keuring Earnewâld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Earnewâld laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Earnewâld.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Earnewâld onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Earnewâld regelen

Heel snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Earnewâld.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Earnewâld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Earnewâld (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €435. Het prijskaartje hangt af van verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Earnewâld.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartementje93 m2275 – €305
Rijwoning121 m2€355 – €390
Hoekpand126 m2€405 – €450
Twee onder één kap175 m2€460 – €495
Vrijstaand188 m2€515 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Earnewâld die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Garyp, Sumar, Eastermar, Jistrum en Noardburgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-earnewald-9264

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Earnewâld controleert een onpartijdige specialist het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Earnewâld). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tytsjerksteradiel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie