Bouwkundige keuring Leveroy

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leveroy laten doen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Leveroy.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Leveroy analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leveroy plannen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Leveroy.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Leveroy

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Leveroy (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €400. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leveroy.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning83 m2280 – €330
Tussenwoning100 m2€355 – €370
Kopwoning146 m2€410 – €450
Geschakelde woning157 m2€450 – €485
Villa200 m2€515 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Leveroy die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Heibloem, Roggel, Neer, Horn en Nunhem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leveroy-6092

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Leveroy bekijkt een neutrale partij het verblijf. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leveroy). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Nederweert wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie