Bouwkundige keuring Wintelre

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wintelre laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wintelre.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wintelre benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wintelre regelen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Wintelre.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wintelre

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Wintelre (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €395. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wintelre.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Appartement77 m2280 – €325
Rijtjeshuis117 m2€355 – €375
Hoekhuis148 m2€420 – €450
2-onder-1 kap154 m2€455 – €490
Vrijstaand179 m2€530 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wintelre die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode, Schijndel en Vorstenbosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wintelre-5513

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Wintelre checkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wintelre). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Eersel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie