Bouwkundige keuring Heibloem

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Heibloem laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Heibloem.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heibloem benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heibloem afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Heibloem.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heibloem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Heibloem (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €320 en €375. De prijs hangt af van een aantal onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heibloem.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Appartement79 m2€285 – €320
Tussenwoning104 m2€335 – €380
Kopwoning143 m2€420 – €430
Geschakelde woning151 m2€470 – €505
Landhuis175 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heibloem die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Roggel, Neer, Horn, Nunhem en Buggenum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heibloem-6089

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Heibloem bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Heibloem). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Leudal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie