Bouwkundige keuring Leutingewolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leutingewolde uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Leutingewolde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Leutingewolde benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de groepenkasten en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leutingewolde inplannen

Behoefte aan inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Leutingewolde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Leutingewolde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Leutingewolde (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €420. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Leutingewolde.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio92 m2295 – €310
Rijwoning102 m2€360 – €390
Hoekpand131 m2€420 – €435
2-onder-1 kap170 m2€470 – €495
Vrijstaand188 m2€510 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leutingewolde die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch, Lieveren en Roden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leutingewolde-9313

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Leutingewolde controleert een onpartijdige specialist het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leutingewolde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie