Bouwkundige keuring Nederweert-Eind

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nederweert-Eind laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nederweert-Eind.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Nederweert-Eind controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nederweert-Eind regelen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nederweert-Eind.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nederweert-Eind

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nederweert-Eind en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €400. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het schema hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nederweert-Eind.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje75 m2285 – €320
Rijtjeshuis110 m2€340 – €370
Hoekpand133 m2€425 – €430
Twee onder één kap169 m2€465 – €505
Vrijstaand183 m2€510 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nederweert-Eind die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Sterksel, Gastel, Soerendonk, Maarheeze en Budel-Dorplein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nederweert-eind-6034

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Nederweert-Eind analyseert een neutrale deskundige het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nederweert-Eind). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Nederweert wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie