Bouwkundige keuring Herten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Herten regelen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Herten.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Herten checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herten inplannen

Behoefte aan inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Herten.

Een extra voordelige bouwkeuring in november 2022
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Herten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Herten (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2022 liggen rond +/- €285 en €380. De totale prijs is afhankelijk van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Herten.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement83 m2300 – €330
Rijwoning108 m2€340 – €365
Hoekpand144 m2€425 – €440
2-onder-1 kap162 m2€460 – €480
Vrijstaand196 m2€525 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport november 2022.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herten die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Stramproy, Kelpen-Oler, Ospel, Nederweert-Eind en Sterksel.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Franssen Teken- & BouwadviesbureauAmbachtsingel 716043 RTRoermond
DBS RoermondMonseigneur Nolensstraat 116043 BVRoermond
Bouwplan Advies Spiertzt Schiltjen 146042 NTRoermond
Bouwkundig Adviesbureau Janssen ThWilhelminalaan 386042 ENRoermond
Bouwkundig ingenieur Herten: plaatselijke specialisten.
bouwkundige-keuring-herten-6049

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Herten analyseert een onpartijdige deskundige het gebouw. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Herten). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Roermond maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie