Bouwkundige keuring Kelpen-Oler

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kelpen-Oler regelen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kelpen-Oler.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kelpen-Oler controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kelpen-Oler inplannen

Direct inzicht in de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Kelpen-Oler.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kelpen-Oler

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kelpen-Oler (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €390. De prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kelpen-Oler.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Bovenwoning76 m2280 – €325
Rijtjeshuis105 m2€350 – €380
Hoekwoning136 m2€410 – €445
Twee onder één kap170 m2€475 – €500
Vrijstaand175 m2€505 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kelpen-Oler die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ospel, Nederweert-Eind, Sterksel, Gastel en Soerendonk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kelpen-oler-6037

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Kelpen-Oler checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kelpen-Oler). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Leudal wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie