Bouwkundige keuring Leur

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Leur regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leur.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Leur benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leur plannen

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en en of er lekkages zijn. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Leur.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Leur

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Leur (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €425. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Leur.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement100 m2300 – €320
Tussenwoning110 m2€345 – €380
Kopwoning128 m2€425 – €430
2-onder-1 kap170 m2€455 – €480
Herenhuis188 m2€525 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leur die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Balgoij, Nederasselt, Overasselt, Niftrik en Ven-Zelderheide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leur-6615

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Leur analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Leur). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Wijchen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie