Bouwkundige keuring Beek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Beek laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Beek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Beek onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beek regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Beek.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Beek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Beek (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €370. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Beek.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Studio78 m2300 – €325
Rijtjeshuis124 m2€360 – €375
Hoekhuis132 m2€415 – €430
Twee onder één kap163 m2€470 – €485
Herenhuis184 m2€530 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal en Roerdalen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beek-6191

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Beek controleert een neutrale deskundige de woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beek). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Beek doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Spaubeek
 • Bouwkundige keuring Maastricht Airport
 • Plaats een reactie