Bouwkundige keuring Benningbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Benningbroek uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite bekijk je informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Benningbroek.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Benningbroek benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Benningbroek laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Benningbroek.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Benningbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Benningbroek (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €340 en €465. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Benningbroek.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio78 m2295 – €310
Rijwoning121 m2€345 – €380
Hoekpand137 m2€400 – €450
Geschakelde woning171 m2€465 – €485
Vrijstaand192 m2€530 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Benningbroek die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zuidermeer, De Goorn, Berkhout, Ursem en Ursem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-benningbroek-1654

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Benningbroek checkt een neutrale ingenieur het woonobject. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Benningbroek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Medemblik maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie