Bouwkundige keuring Niawier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Niawier regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bieden wij praktische info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Niawier.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Niawier analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Niawier inplannen

Heel snel een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Niawier.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Niawier

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Niawier en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €300 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de vergelijker hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Niawier.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning81 m2295 – €315
Tussenwoning107 m2€340 – €365
Hoekhuis146 m2€405 – €435
Geschakelde woning175 m2€455 – €495
Herenhuis190 m2€520 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Niawier die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Oosternijkerk, Paesens, Morra, Lioessens en Anjum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-niawier-9138

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Niawier controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Niawier). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie