Bouwkundige keuring Zwaagdijk-West

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zwaagdijk-West laten doen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zwaagdijk-West.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zwaagdijk-West bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwaagdijk-West regelen

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook weet je welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Zwaagdijk-West.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zwaagdijk-West

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Zwaagdijk-West (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €440. De prijs is afhankelijk van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zwaagdijk-West.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio99 m2295 – €305
Rijtjeshuis125 m2€355 – €385
Hoekpand145 m2€400 – €435
2-onder-1 kap169 m2€455 – €495
Vrijstaand193 m2€510 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwaagdijk-West die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zwaagdijk-Oost, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwaagdijk-west-1686

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zwaagdijk-West checkt een onafhankelijk expert het woonobject. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zwaagdijk-West). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie