Bouwkundige keuring Zwaagdijk-Oost

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwaagdijk-Oost regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zwaagdijk-Oost.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zwaagdijk-Oost analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwaagdijk-Oost laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Zwaagdijk-Oost.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zwaagdijk-Oost

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zwaagdijk-Oost en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €270 en €490. De totaalprijs hangt af van een aantal facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zwaagdijk-Oost.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning78 m2290 – €315
Rijtjeshuis109 m2€335 – €365
Hoekhuis148 m2€400 – €435
Geschakelde woning172 m2€465 – €485
Villa195 m2€525 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwaagdijk-Oost die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Midwoud, Oostwoud, Twisk, Opperdoes en De Weere.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwaagdijk-oost-1682

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zwaagdijk-Oost controleert een onpartijdige expert het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zwaagdijk-Oost). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie