Bouwkundige keuring Opperdoes

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Opperdoes laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Opperdoes.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Opperdoes benadert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Opperdoes afspreken

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Opperdoes.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Opperdoes

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Opperdoes (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €405. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Opperdoes.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning77 m2275 – €305
Rijwoning106 m2€355 – €385
Hoekpand136 m2€420 – €430
Twee onder één kap158 m2€450 – €485
Herenhuis183 m2€510 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Opperdoes die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in De Weere, Lambertschaag, Abbekerk, Sijbekarspel en Benningbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-opperdoes-1674

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Opperdoes checkt een neutrale deskundige de woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Opperdoes). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Medemblik wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie