Bouwkundige keuring Mill

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Mill laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Mill.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Mill bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mill regelen

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Mill.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Mill

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Mill en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €445. De totale prijs is afhankelijk van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Mill.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Appartementje94 m2290 – €310
Rijwoning118 m2€350 – €365
Kopwoning144 m2€400 – €450
Geschakelde woning172 m2€455 – €495
Vrijstaand192 m2€505 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mill die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort, Wanroij, Landhorst en Haps.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mill-5451

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Mill analyseert een objectieve expert het woonobject. Slim, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mill). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Mill en Sint Hubert loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie