Bouwkundige keuring Sint Hubert

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Hubert regelen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Sint Hubert.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Hubert analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Hubert inplannen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de vloerconstructies en of er houtrot is. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sint Hubert.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sint Hubert

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Hubert en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €420. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sint Hubert.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning92 m2280 – €315
Tussenwoning120 m2€355 – €365
Kopwoning134 m2€400 – €445
Geschakelde woning162 m2€460 – €490
Vrijstaand184 m2€505 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Hubert die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort en Wanroij.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-hubert-5454

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Sint Hubert bekijkt een onpartijdige ingenieur de woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sint Hubert). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Mill en Sint Hubert loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie