Bouwkundige keuring Langenboom

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Langenboom laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende keuringen, de tarieven en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Langenboom.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Langenboom checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langenboom afspreken

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Ook achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Langenboom.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Langenboom

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Langenboom (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €405. Het kostenplaatje hangt af van allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Langenboom.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio100 m2290 – €315
Rijwoning104 m2€335 – €385
Hoekhuis137 m2€425 – €430
Twee onder één kap172 m2€450 – €500
Herenhuis186 m2€530 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langenboom die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort, Wanroij en Landhorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langenboom-5453

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Langenboom controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Langenboom). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Mill en Sint Hubert wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie