Bouwkundige keuring Sirjansland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Sirjansland regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sirjansland.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Sirjansland inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sirjansland afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sirjansland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sirjansland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Sirjansland en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €455. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sirjansland.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Studio87 m2275 – €330
Tussenwoning123 m2€355 – €370
Kopwoning140 m2€405 – €445
Geschakelde woning154 m2€475 – €500
Landhuis183 m2€525 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sirjansland die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk en Waardhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sirjansland-4308

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Sirjansland analyseert een neutrale partij de woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Sirjansland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Schouwen-Duiveland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie